Honing boterkoek met gekarameliseerde pecannoten

Afdrukken

Honing boterkoek met gekarameliseerde pecannoten

voor 1 boterkoek

Bereidingstijd: 10 minuten + 25 minuten baktijd

 

Ingrediënten:

 

- 200 g bloem

- snuf zout

- 175 g boter,op kamertemperatuur     

- 1 ei

- 150 g pecannoten

         

         

- rasp van 1/2 (biologische) citroen

- 175 ml honing

- thee en/of koffie

- boterkoekvorm (of bakblik) van 22 cm Ø

  

   

 

Bereiding:

 

- Verwarm de oven voor op 180 °C

- Mix de boter, 125 ml honing, het ei en de citroenrasp tot een romig mengsel

- Voeg de bloem en het zout toe en roer het goed door het botermengsel

- Giet het beslag in de boterkoekvorm

- Wentel de pecannoten door de overgebleven honing en verdeel ze over de boterkoek

- Plaats de boeterkoek in het midden van de oven en bak in 20-25 minuten goudbruin en gaar

 

- Serveer met een warme kop koffie of thee

 

honing vloeibaar