Zomerse fruitsoep

Afdrukken

Zomerse fruitsoep

Ontbijt-of luchgerecht

Bereidingstijd: ca. 25 minuten

 

Ingrediënten:

 

- 2 plakjes bladerdeeg, ontdooid

- 1 ei

- 1-2 el Rietsuiker

- 250 g frambozen (eventueel uit de

  diepvries, ontdooid)

     

- 200 ml Appelsap met lemon & lime

- 100 ml Kokosmelk

- 50 g poedersuiker

- 50 ml slagroom

- enkele blaadjes munt, fijngehakt

 

 

Bereiding:

 

- Verwarm de over voor tot 200 ⁰C

- Snijd de plakjes bladerdeeg in dunne reepjes en draai er spiraaltjes van

- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat

- Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met rietsuiker

- Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de suikerstengels in

  ca. 8-10 minuten goedbruin en knapperig

- Doe de frambozen en de appelsap in een keukenmachine of blender en mix het tot een

  gladde soep

- Klop de kokosmelk tot een egale massa  en voeg de poedersuiker toe

- Meng dit met de lobbig geslagen slagroom

- Verdeel de soep over 4 kommetjes en voeg een scheutje van het kokosroommengsel toe

- Garneer met munt en serveer met de suikerstengels

 

      appelsap lemon lime   kokosmelk 200ml