Romige Tomaat-Mosterdsoep

Afdrukken

Romige Tomaat-Mosterdsoep

Lunchgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

 

- 3 eetlepels mosterd sundried tomato

- 40 g boter

- 60 g bloem

- 1 ui in blokjes gesneden 

- 5 dl water

     

- 5 dl melk

- 1 tl suiker

- zout en peper

- scheutje room

- 1 kleine prei, in dunne ringetjes gesneden 

 

Bereiding:

 

- Smelt de boter met de mosterd en laat warm worden

- Bak de ui even mee en laat glazig worden

- Voeg de bloem toe en roer goed door

- Voeg 2 dl water toe, roer glad en laat aan de kook komen

- Voeg beetje voor beetje de rest van het water en de melk toe, roer steeds glad en laat

  steeds aan de kook komen

- Breng op smaak met suiker, zout en peper

- Roer er eventueel nog een scheutje room door

- Voeg de prei toe als vulling

 

mosterd zongedroogde tomaat